keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

HAUSKA, HUPSU HARRASTUS

Emäntä on pitkin ikäänsä kirjoitellut kirjeitä ja kortteja. Vintissä on tallessa kirjeitä vuosikymmenten takaa, mutta näin internet-aikaan kirjeet ovat vaihtuneet sähköpostiksi, mikä sikäli on vähän harmillista. Tosin näin korona-aikaan Emäntä on yllättänyt muutamia ystäviään ihan oikeilla, käsinkirjoitetuilla kirjeillä.

 Joitakin vuosia sitten Emäntä löysi kuitenkin postcrossing-harrastuksen. Siis minkä?! No, se on semmoinen harrastus, jossa kirjoitetaan kortti tuntemattomalle ja saadaan kortteja tuntemattomilta. Ja Emäntä on kyllä täysin hurahtanut tähän harrastukseen! En kyllä yhtään ihmettele. Miten sitä muuten voisi saadakaan  kortteja vaikka Kiinasta, Etelä-Koreasta, Australiasta tai Intiasta?

Suomalaiset ovat kuulemma väkilukuun suhteutettuina maailman innokkain Postcrossing-harrastajakansa. Emäntä ei siis todellakaan ole ainoa, joka lähettelee kortteja tuntemattomille ja joka odottaa innolla jokaista käyntiä postilaatikolla. On nimittäin todella mukavaa löytää postin seasta oikea käsinkirjoitettu postikortti! Korttien välityksellä Emäntä on oppinut monta uutta asiaa erilaisista kulttuureista ja välittänyt tietoa myös eskariryhmänsä lapsille. Tästähän on suorastaan moninkertainen hyöty!

Muutamia tänä vuonna tulleita kortteja esittelen:

Maori-kulttuuria Uudesta Seelannista

Golden Gate, San Francisco

Raitsikkapysäkki, Am Ring/Wien

Tässä olen itseäni ylhäisemmässä seurassa: Intian pääministeri (vuosina 1947-64) Nehru. Hih, meillähän on samanlaiset parrat!

Mallertshofer Kirche Saksasta

Tsekin kansallislaulu "Missä on kotini"

  Emäntä on profiilissaan toivonut eri maiden ruokapakkauksista tehtyjä kortteja ja tällainen tuli Latviasta. Mielenkiintoistam millaisia ruokia sitä maailmalla syödäänkään!

 

 Hihhulihei! Tämän vuoden ensimmäinen pääsiäiskortti tuli Saksasta!Ja sitten niitä hienoja postimerkkejä:
Maailma pienenee kummasti postikorttien myötä!
2 kommenttia:

  1. Topi, sinäkin voit olla postcrossari! Meillä asuu kortteileva nalle, Traveling Teddy :)

    VastaaPoista
  2. Traveling Teddylle railakkaat terveiset! Emäntä muistaa Teddyn; ovat tavanneet joskus miiteissä. Niin, jospa minäkin pääsen joskus mukaan miitteihin. Siis sitten, kun korona helpottaa ja tapaamiset onnistuvat.
    t. Topi :)

    VastaaPoista

JOULUKUU ON TONTTUSEN PARASTA AIKAA!

 No jopas vain marraskuu livahti kuin huomaamatta. Vähänhän se oli harmaa ja valoton, mutta nyt, kun lunta on jo maassa ja aurinkokin pilkah...